Spanyol út, 14., utolsó nap

     Fél nyolc után indultunk Olaszországból, s három pihenővel este fél kilenckor érkeztünk meg Budapestre. Közben fogyatkozott a csapat: itt-ott leszálltak, legtöbben Székesfehérvárott. Jó társaság volt. Példaként szeretném említeni Szentes Nándor nevét, akinek egyénisége, humora sokszor felvidított mindenkit. Tolnáról jött, s nagyon örült, hogy az Escorialban felfedezett, 16. századi térképen már ott volt városának neve. Mint egy nagy kincset, diktálta le receptjét. Isten éltesse 70. születésnapján!

Minden sikeres férfi mellett áll egy okos nő is

Minden sikeres férfi mellett áll egy okos nő is

Tolnai halászlé tésztával 

Hozzávalók 4 személyre:

2 kg élő ponty
2 fej közepes hagyma
2 púpozott kanál házi pirospaprika
2, 4 l víz

     A tisztítás után a halat 2 lapos evőkanál sóval besózzuk. Egy kicsit állni hagyjuk. A halat, a hagymát és a pirospaprikát feltesszük főzni. (Lehetőleg egy szűkülő szájú bográcsban, s fával fűtsünk alá!) 35-40 percig rotyogó forrással megfőzzük. A levet 8 tojásos gyufatésztával (kb. 10 dkg/fő) tálaljuk.
     A maradék halat másnap kocsonyaként megehetjük, vagy mélyhűtőben tároljuk, és 1-2 hét után paprikás lisztben megforgatjuk, átsütjük, és hagymás krumplisalátával tálaljuk.

Szekszárdi rozé illik hozzá.

Vezetőink voltak Krisztina és a fiúk:

Bent...

Bent...

...és kint

...és kint

Adios!

Adios!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.