Hévízi képeslapok 6

     Délelőtt séta Hévíz legszebb részein. Viszont ebédidőre a Gyöngyvirághoz kell érni. Ebéd után irány a keszthelyi kikötő. Nagy szerelmünket, a Balatont meg kell látogatni. Most a Hableányra váltottunk jegyet.

A keszthelyi öböl

A keszthelyi öböl

     Partraszállás után a park hatalmas fái között a belvárosba. A főtéren véget ért a felújítás. Mi tagadás, ráfért Keszthelyre egy kis szépítkezés. Hévíz a jó tanuló, Keszthelynek sem szabad lemaradnia. Hála Istennek, mindenütt sok a vendég…

     A Festetics-kastélyban ízelítő Tiffany és Gallé szecessziós üvegmunkáiból. A szecesszió jó pár éve újra divatos lett. Szeretjük az álomvilág szépségét. „Míg egyikük a természet organikus motívumaiból alkotta műveit (Gallé), a másik meghatározó művészegyéniség a fény, a ragyogás és a színek vonzásával él (Tiffany), más-más technikai eljárással.”, írja a kiállítás rendezője.

Tiffany - vagy Gallé?

Tiffany - vagy Gallé?

     A keszthelyi Marcipán Múzeum a Siménfai-család vállalkozása. Ők először az ausztriai Puchbergben dolgoztak Szabó Károly műhelyében. Majd 1996-ban nyitották meg Keszthelyen a múzeumot és a cukrászdát. (A feleség unokahúga a 2009-ben elhunyt mesternek, akinek számos múzeuma van már Magyarországon.) Ha Keszthelyen vagyunk, mindig betérünk ide.

Marcipán Múzeum

Marcipán Múzeum

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.