Hévízi képeslapok 3

(3. nap)

     Úgy tűnik, ma volt a nyár legmelegebb napja. Őrült melegben indultunk szép villák között fölfelé, árnyékot keresve. Emlékeinkben megmaradt, hogy megbújik itt valahol egy cukrászda, ahol jó kávét adnak s finom süteményt.    

Csak a neve Keserű

Csak a neve Keserű

     Innen Egregy irányába folytattuk utunkat, majd a templomnál visszafordultunk, s Gizi néni csárdáját érintve lementünk az alsó útra. A lényeg, hogy megyünk, tempózunk, szemre vételezzük az elegáns vagy kevésbé elegáns villákat, kerteket, a virágok, bokrok özönét. Néha irigykedve: bárcsak a mienk is ilyen lenne! A Grácia panzióban mi is laktunk valamikor.

Grácia?

Grácia?

     Pont délben érkeztünk a Fa-lóhoz, gulyáslevest és egy lángost rendeltünk. (990 Ft) Itt szóba elegyedtünk németekkel, akik Oberlausitzból jöttek. Nagyon elcsodálkoztak, amikor mondtam, ott is jártam, Oybinban, ahol három ország találkozik: Lengyelország, Csehország és Németország. Amikor arról mesélnek, hogyan élnek, megerősítve érzem magam abbéli véleményemben, hogy a németek is ugyanazokkal a problémákkal küszködnek, mint mi. De életben tartja őket erős gazdaságuk, kereskedelmük. Kerülő úton haza. Dolgozzon a láb s a tüdő.

     Este nagy séta a tó körül. A vízben már csak a tavirózsák úszkálnak. Az emberek a főtéren sorban állnak a különféle standok előtt: sült kolbász, tócsi, sör, cserszegi fűszeres…

                                                                   2012. augusztus

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.