Hochkar, 4. nap, a Wasserlochklamm

A Lunzi tó

A Lunzi tó

A Lunzi tó

     Borús volt az idő. A szemerkélő esőben hamar elértük Lunz városát. Nem volt benne semmi különös. Legfőbb érdekessége egy gótikus templom volt napórával, mely most érthető okokból nem működött. A Lunzi tó több izgalmat ígért a szitáló eső ellenére. Ám csak sejteni lehetett, milyen napsütésben ez a kihalt part, ahol lehetne fürdeni, csónakázni, az étteremben sörözni. Rajtunk kívül senki nem volt kíváncsi a Lunzi tóra.

 Wasserlochklamm (Palfau), Hollenstein

A Wasserlochklamm    outdoor-urlaub.at

A Wasserlochklamm outdoor-urlaub.at

 Kettéváltunk. A merészebbek (8 fő) a Wasserlochklammhoz igyekeztek, hogy felkapaszkodjanak a sziklahasadékok, s olykor szédítő mélységek között a vízesésekhez. Az emelkedő alaposan megdobogtatta szívüket, s miközben oxigénért lihegett a tüdő, vádlijukból kisajtolták az utolsó csepp energiát is. Lenyűgöző volt, mondták boldogan.

     Mi, gyengébbek, Hollenstein felé fordultunk, követve egy tábla utasítását, mely nyugat felé mutatott. Csapdába estünk. Hihetetlen keskeny, erdei útra értünk, s nem lett volna jó, ha szembe jött volna valaki. Megtorpantunk egy fahíd előtt: vajon kibírja-e buszunkat. Majd egy útépítés ejtett kétségbe. Ha nem tudunk átvergődni a gödrön, s a munkagépek nem húzódnak félre: nincs tovább. Hála pilótánknak, minden sikerült, s megnyugodtunk. A vadregényes út után felgyalogoltunk a dombra épített templomhoz, s bejártuk a várost.

Hollenstein temploma

Hollenstein temploma

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.